Dermapen Stockholm

Vad är en Dermapen behandling?

En dermapenbehandling går till på så sätt att 16 sterila nålar kopplade till en maskin skapar 1920 mikrokanaler i sekunden ned i huden. Beroende på vad och vilket område som ska behandlas ställs nålarna in på olika djup.

Microkanalerna gör det dels möjligt att slussa ner aktiva ämnen som tex hyaluronsyra, c-citamin, A-vitamin och blekande serum (beroende på vad din hud behöver) djupt ner i huden men den främsta anledningen till att denna behandling görs är att starta kroppens egna läkningsprocess vilket skapar mer kollagen och andra elastiska komponenter. Mao så gör vi så koppen själv läker gamla ärr och fyller ut rynkor mm. Då läkningsprocessen måste komma igång ordentligt så tar det ca 14 dagar efter första behandlingen innan resultatet av läningsprocessen börjar synas. Ju fler behandlingar desto snabbare sätter läkningsprocessen igång och desto mer synliga resultat.

Antal behandlingar beror på utgångsläget och på vilket resultat man vill uppnå men en kur på 3-6 behandlingar rekommenderas för bästa resultat med ca 2 -8 veckors mellanrum beroende på vad som har behandlas och vilket djup.

 Vad händer under behandlingen?

Först tvättas det område som skall behandlas av sen smörs området in med ren hyaluronsyra och ett för dig passade serum som kommer gå ner i mikrokanalerna som skpas vilket ger en återfuktande effekt likt skinbooster.

Därefter påbörjas själva nålbehandling som går snabb 5-10 minuter beroende på områdets omfång, så även om du kan kännas viss obehag som tex vid pannan så går det snabbt och eventuellt obehag lägger sig direkt när behandlingen är avslutad.

Efter själva nålbehandlingen läggs en kylande, reparerande och kraftig antioxidant 3D  mask för att lugna, snabba på läkningen och ytterligare få ner aktiva ämnen i huden.

Efter masken har fått ligga på i ca 10 minuter smörjs huden in med en reparerande och antioxidantrik kräm som skall snabba på läkningen och skydda huden de första timmarna.

Vad händer efter behandingen?

Vid djupare behandling som vid acneärr och åldrad hud får du räkna med att huden kommer att vara röd direkt efter (kan jämföras i färg som efter ett tufft konditionpass ungefär) . som i de flesta fall lägger sig tills dagen efter endast vid väldigt  djup behandling på tex svår ärrvävnad eller rosacea  kan rödheten sitta i lite längre.

Ju fler behandlingar som görs desto fortare lägger sig rödheten efteråt då kroppen har ett otroligt minne och vet då vad den måste göra och sätter igång läkningssprocessen fortare. När rödheten har lagt sig fortsätter kroppen sin läkningsprocess underifrån.

12 timmar efter behandlingen ska du undvika följande:

-  att ta på eller tvätta det behandlade området

- basta, träna, sola eller annat som får dig att svettas

-  använda make up

- bada i pool

 

48 timmar efter behandlingen skall du undvika

-  träning

- basta, sola eller bada i pool

 

7 dagar efter behandlingen skall du undvika

-Syror i din hemmavård ( Dp Dermacuticals egna märke rekommenderas )

- Retinol

 

 

Dermapen Stockholm - Bymanisthlm