Inför ditt besök:

Kom utan mascara.
Bästa hållbarheten får du om du sminkar av dig kvällen innan och inte har några krämer och oljebaserade produkter i närheten av fransarna. Tvätta fransarna noggrant efter sminkborttagning. Om du använder linser så rekommenderas det att ta ut dom innan behandlingen

Hur länge håller en behandling?

Fransförlängningen håller 3-6 veckor beroende på var de naturliga fransarnas befinner sig i sin livscykel när lösfransen sätts på. 

En naturlig frans livscykel varar ca 2 månader, den faller sen naturligt av och en ny frans växer ut direkt under. Vi tappar ca 1-2 fransar per dag (precis som vi tappar hårstrån från huvudet). Därför rekommenderas påfyllning var 3:e vecka för att undvika ”luckor”.

 

 

Skötselråd

  • Tvätta inte ögonen de närmaste 24 timmarna efter behandlingen. Undvik även att simma, bada bastu och sola solarium de närmaste 24 timmarna. Detta för att ge limmet tid att härda till 100%.
  • Undvik att gnugga ögonen och var försiktig när du tvättar ansiktet, låt gärna ögonen lufttorka.
  • Använd inte vattenfast mascara. Om du måste kan du använda lite vattenbaserad mascara och vattenbaserad makeup-remover men bara längst ut på fransarna. Det absolut bästa är att undvika mascara helt!
  • Var rädd om dina fransar och undvik så mycket kontakt med dom som möjligt. Dra aldrig i en frans, limmet är så starkt att din egen frans sannolikt lossnar.
  • Krämer och oljor av alla de slag är ögonfranslimmets värsta fiende, bör undvikas.
  • Använd inte vanlig ögonfransböjare.